Dit is mijn grens

Omgaan met grenzen, boosheid en conflicten.

Heb jij moeite met jouw grenzen te voelen en ze aan te geven? Of ben je bang dat je zo boos wordt tijdens een conflict, dat je jezelf dan maar liever inhoudt en je boosheid wegslikt? Of blijf jij helemaal weg van je grens en herken je je eigen boosheid niet (meer)? Ken jij je grenzen voor jezelf?

Zijn er momenten dat je weet dat je eigenlijk ‘stop’ moeten zeggen, maar dat je dat toch niet doet? Of dat je ‘stop’ zo uit, dat je niet bereikt wat je zou willen?

Dit is een training waarin je leert waar je grenzen liggen en hoe je je grenzen kunt aangeven zonder de relatie te verliezen. Hoe je je boosheid zó kunt inbrengen dat je ‘stop’ ook echt ervaren wordt als een stop en niet als agressie hoeft te worden ingezet.
Wanneer je duidelijk je grens kunt voelen en op de juiste manier kunt aangeven, kan je ook ontmoeten op de grens. En op de grens is de enige plek in de relatie waar echt contact kan plaatsvinden zodat het weer kan stromen.

Iedereen heeft grenzen, maar vaak zijn we ons er onvoldoende van bewust. Daardoor wordt er over onze grenzen heengegaan zonder dat we ons dat echt realiseren. Of gaan we over iemands grens heen omdat we de grens van de ander niet ervaren.
Het zijn vaak kleine momenten waar je snel overheen stapt, wekken hooguit lichte irritatie op. Je drukt de irritatie weg en denkt er verder niet meer over na.
Uiteindelijk heeft dat grote gevolgen. Want de irritaties stapelen zich op in ons lichaam en het kost ons vervolgens veel energie om de groeiende, ingehouden boosheid te onderdrukken.

Grensoverschrijdingen kunnen plaatsvinden door over de grens van de ander heen te gaan, maar evengoed door je verder en verder terug te trekken achter je eigen grens. Je wordt daardoor steeds minder ‘ervaarbaar’ voor de ander, je laat niet meer zien wie jij werkelijk bent.
Met het uiteindelijke resultaat dat je je van geen grens meer bewust bent.

Alle niet aangegeven grensoverschrijdingen kunnen leiden tot gebrek aan vitaliteit, hartkloppingen, burn out, depressie, oppervlakkige relaties, ruzie of zelfs woede uitbarstingen.

Het (her)kennen van je eigen – en andermans grenzen kun je heel goed leren en oefenen.

In deze workshop ga je dan ook met andere deelnemers op zoek naar jouw grenzen. Je leert hoe je ze tijdig kan herkennen en hoe je ze kunt aangeven zonder uit je slof te hoeven schieten. Ben jij iemand die zijn of haar eigen grens niet (meer) kent, leer jij (je te herinneren) waar jouw eigen grens ligt.
Verder leer je trouw te blijven aan jouw grenzen en hoe je op een functionele wijze conflicten kunt inzetten om het contact te verdiepen en te versterken. Ook ga je werken met boosheid die al lang in je lijf gevangen zit zodat je levensenergie weer kan gaan stromen.

Het is een intense, energie gevende- en ervaringsgerichte training waar je veel handvaten en ervaringen aangereikt krijgt om het echte contact met jezelf en anderen te versterken. Hierdoor kan de energie stromen op alle vlakken in je leven.

reacties van deelnemers:
“Ik heb de training heel goed ervaren. De 2 dagen waren een prachtige reis, waarbij ik mijn doelen zeker bereikt heb met 2 fantastische coaches. Het was een prachtige locatie en alles was heel goed verzorgd. Een ervaring om nooit meer te vergeten en handvaten voor de toekomst”.
Lisa de Haas, april 2021

“Heel fijn! Door de verschillende oefeningen ga je eigenlijk het hele grenzen spectrum af. Dit heeft enorm geholpen. Soms sloot een oefening niet goed bij me aan, maar er was dan al snel weer een nieuwe oefeningen waar ik heel veel uit kon halen”.
Robert-Jan van de Velde, april 2021

“Ik heb eindelijk ervaren welke muurtjes men steeds riep dat ik had. Het ervaren dat zo’n muurtje opkomt en daarna dat ik zelf bij machte ben om deze weer te laten zakken was mijn hoogtepunt van de workshop.
Ook het inzicht dat mijn verlangen is dat ik mijzelf mag zijn (met de losmaakoefening) is fijn. Ik dacht dat ik nog opzoek was naar mijzelf, maar dat hoeft dus niet meer :-)”

Peter Kroon, april 2021

“De grenzentraining was een intense ervaring. We waren in een behapbare grootte groep, voldoende mensen om diversiteit te ontmoeten en klein genoeg voor omhulling. Door het theoretische kader, de heldere aanwezigheid van Annemiek, de stapsgewijze opbouw was het voldoende veilig om mijn eigen grenzen, kracht, patronen en kwetsuren te onderzoeken.
Meteen dezelfde avond en de volgende dagen kon ik het geleerde toepassen. ook nu nog ervaar ik meer besef over mijn grens en het nut ervan. Het ter plekke ervaren van mijn grenzen en ze constructief in contact brengen is vol in mijn bewustzijn.
Ik raad ieder deze training aan die stoeit met het thema grenzen, grenzeloosheid, onmacht/macht. Je krijgt veel gereedschap om ontspannen in je kracht te staan. :-)”

Dirkje Veltman, Dao van de vrouw, april 2022

data: 5 en 6 September 2022,
tijd: maandag 10u – 18u, dinsdag 10u – 17u
locatie: Hoevnix, Kanaaldijk 2, Hollandsche Rading
trainers: Annemiek Streng en Arent Muller
kosten: €495 inc btw, kom je samen €900 inc btw (particulier tarief)
€795 ex btw (zakelijk tarief)

Aanmelden

Meer informatie?
Laat hier een bericht achter of stuur mij een mail