Dit is mijn grens

Omgaan met grenzen, boosheid en conflicten.

Dit is een training waarin je leert waar je grenzen liggen en hoe je hiermee om kunt gaan. En je leert hoe je op een functionele wijze met conflicten om kunt gaan.

Heb jij moeite met jouw grenzen te kennen en ze aan te geven? Met het herkennen van díe momenten in een ontmoeting waarop je zou moeten zeggen dat het voor jou niet ok voelt? Dat je weet dat je eigenlijk ‘stop’ had moeten zeggen, maar dat je dat toch niet hebt gedaan? Of dat je je grens op zodanige manier hebt aangegeven dat je niet hebt bereikt wat je zou willen?
Iedereen heeft grenzen, maar vaak zijn we ons er onvoldoende van bewust. Daardoor wordt er over onze grenzen heengegaan zonder dat we ons dat echt realiseren. Het zijn vaak kleine momenten waar je snel overheen stapt en die je twee tellen later alweer vergeten bent. Ze lijken niet belangrijk, wekken hooguit lichte irritatie op. Je drukt de irritatie weg en denkt er verder niet meer over na. Uiteindelijk heeft dat grote gevolgen. Want de irritaties stapelen zich op in ons innerlijk en het kost ons vervolgens veel energie om het binnen te houden.

Gevolgen die kunnen ontstaan zijn onder andere: woede uitbarstingen, vermoeidheid, burn out, depressie, oppervlakkige relaties, conflicten die niet functioneel zijn.

Wanneer je duidelijk je grens kunt voelen en aangeven, kan je ontmoeten op de grens. En juist op de grens is de enige plek in de relatie waar de echte ontmoeting en echt contact kan plaatsvinden.
Je gaat ervaren dat daarmee je zelfvertrouwen en je zelfrespect groeit en tegelijkertijd vergroot het de kwaliteit van je relaties in grote mate.

Het goede nieuws is dat je het (her)kennen van je eigen – en andermans grenzen heel goed kunt leren en kunt oefenen.

In deze workshop ga je dan ook met andere deelnemers op zoek naar jouw grenzen. Je leert hoe je ze tijdig kan herkennen en hoe je ze kunt aangeven zonder uit je slof te hoeven schieten. Verder leer je trouw te blijven aan jouw grenzen en hoe je op een functionele wijze conflicten kunt inzetten om het contact te verdiepen en te versterken. Ook ga je werken met boosheid die al lang in je lijf gevangen zit zodat je levensenergie weer kan gaan stromen.

Het is een intense, energie gevende- en ervaringsgerichte training waar je veel handvaten en ervaringen aangereikt krijgt om het echte contact met jezelf en anderen te versterken. Hierdoor kan de energie stromen op alle vlakken in je leven.

data: 11 en 12 januari 2021
tijd: maandag 10u tot dinsdag 17u
locatie: buitenplaats de Hoorneboeg, Hilversum
trainers: Annemiek Streng en Ninouk Hehenkamp
kosten: €595 ex btw (particulier tarief)
€795 ex btw (zakelijk tarief)
aanmelden

meer informatie? Mail of bel +316 2155 3586