Vitaliteit in de organisatie

Er wordt van ons gevraagd te verschuiven van een reactieve werkwijze naar een creatieve werkwijze.

De toenemende complexiteit van onze samenleving en de snelheid waarmee die voortraast vraagt om een andere vorm van samenwerking tussen mensen. De oude, reactieve werkwijzen voldoen niet meer.

We worden uitgedaagd meer en meer in het moment beslissingen te nemen zonder dat we precies weten wat de uitkomst daarvan zal zijn. Er wordt van ons gevraagd te verschuiven van een reactieve werkwijze (zoals we het altijd hebben gedaan) naar een creatieve werkwijze (op ieder moment opnieuw durven kijken wat nodig is). Om zo, steeds weer opnieuw, een antwoord te vinden op deze niet bij te houden groeiende complexiteit.

Binnen een team, als kleinste unit in een organisatie, is het daarbij meer dan voorheen van belang dat veiligheid en vertrouwen vanzelfsprekend zijn. Dat teamleden elkaars expertise faciliteren en dat iedere medewerker kan en durft te werken in een domein waar niets zeker is. En dat ieder voor zich weet dat fouten durven maken nodig is om te kunnen werken in een omgeving waar alles steeds verandert. In een sfeer waarin successen en fouten met elkaar worden gevierd, gedeeld of gedragen.

Dit proces, het behalen van deze vorm van samenwerking, vraagt transformatie op persoonlijk -, team -én organisatie niveau.
Als coach en trainer van teams heb ik ruimschoots ervaring in deze begeleiding en facilitering. O.a bij Microsoft en ROC van Amsterdam en Flevoland.

Afhankelijk van de grootte van het team of het thema dat speelt, werk ik alleen of in samenwerking met mensen die dezelfde (aanvullende) werkwijze hebben als ik. Met de uiteindelijke missie om, met elkaar, organisaties helend te maken. Organisaties vitale, bruisende, inspirerende plekken te laten zijn waar eenieder wordt uitgenodigd en uitgedaagd dat te doen waar ie goed in is.

Meer aanbod
Individuele coaching 

Dit is mijn grens

Women in Circle

Meer informatie?
Laat hier een bericht achter of stuur mij een mail