omgaan met je emoties

Omgaan met je emoties.

Ieder mens heeft emoties, maar begrijpen doen we ze vaak niet. De uitdrukking ‘overvallen worden door je emoties’ of ‘overmande worden door je emoties’ verwoorden dat heel mooi.

Cliënten die voor het eerst bij mij komen zeggen vaak: ‘ik voel niks’. Iedereen kan echter emoties voelen, maar vaak hebben we geleerd om ze weg te stoppen of er niet goed naar te luisteren.

Ieder mens kent vier basisemoties: bang, boos, bedroefd en blij. Hieruit vloeien alle andere emoties voort. Iedere emotie heeft een eigen functie om in een bepaalde behoefte te voorzien. Zo voelen we ons verdrietig om ervaringen te verwerken en onze wonden schoon te wassen. Zo hebben we onze boosheid gekregen om onze grenzen aan te geven. En zo hebben de emotie bang gekregen om adequaat te reageren en reëel gevaar.

Iedere emotie heeft dus een positieve in ons bestaan. Alleen hebben we niet altijd geleerd er op een gezonde manier mee om te gaan. En dus voelen we dan vaak maar liever helemaal niets of gaan we niet adequaat met emoties om: we worden boos om ons verdriet af te dekken of angstig om de boosheid niet te vervaren. Met als gevolg: stress, depressie, burn out, vermoeidheid of agressie.

In de workshop omgaan met je emoties leer je jouw emoties bewust te worden, ze uit elkaar te houden én je leert de functie te begrijpen. Tot slot leer je ze zó in te zetten dat ze je helpen om jezelf te zijn.
Dit doen we aan de hand van lichaamsgericht oefeningen, stukken theorie, ademwerk en meditatie.

data: 13 en 14 September
tijd: maandag 10.00uur tot dinsdag 17.00uur
locatie: buitenplaats de Hoorneboeg
trainers: Annemiek Streng en Ninouk Hehenkamp
kosten: €595 ex btw (particulier tarief)
€795 ex btw (zakelijk tarief)
aanmelden

meer informatie? Mail of bel +316 215 3586