Over Annemiek

Wat is wijsheid, vraag ik me wel eens af. 

Hoe dieper ik op deze vraag inga, hoe duidelijker het mij wordt dat wijsheid zich op ontelbare manieren uit, voor iedereen anders. Wijsheid zit in ons allemaal, soms verborgen of opgesloten, soms zo voor het grijpen. Door een zoektocht toe te laten kan de wijsheid zich tonen. Ons innerlijk weten, ons instrument dat helpt om koers te houden, laat zich dan voelen, zien of horen.

Met als gevolg een gevoel van rust en veel ruimte, creativiteit en plezier: ons volle potentieel komt vrij.

_____________________________________________________________________________

Zó met mensen werken dat het weer kan gaan stromen in hun leven, dat is de kern van wat ik doe. Mensen ondersteunen om in contact komen met hun volle potentieel waardoor de creativiteit en het plezier weer volop ervaren kunnen worden. Ik doe dit vooral in organisaties, werkend in teams én met coachings sessies.

Mijn werkleven begon na het eindexamen op de filmacademie. Sindsdien heb ik 15 jaar televisie documentaires gemaakt. Mensen bevraagd op hun zielenroerselen, mensen uit alle lagen van de bevolking, over de hele wereld. En altijd was daar die eigen wijsheid die zich voorzichtig liet zien, bij iedereen die ik voor mijn camera mocht ontvangen. Voelbaar als het ware, tastbaar in de ruimte. Het onzichtbare zichtbaar maken, met de camera.

Na vele jaren begon dit werk langzaamaan te knellen, als een te kleine jas die me zo lang goed had gepast. Ik voelde steeds meer de behoefte om zelf zichtbaar te worden in de ontmoeting, achter de camera vandaan. Mijn interviews werden coachings gesprekken. Mijn eigen wijsheid liet zich zien.