Vrouwen zweethut

Wat is een zweethut?

Een zweethut is een oeroude ceremonie van vele stammen op aarde. Als je de zweethut ceremonie ingaat zeg je ja tegen het oorspronkelijke. Het echte, de essentie. De duisternis, de gloeiende stenen, de stoom, je spirit.
Het is een ceremonie vol intentie en schoonheid. De hut is als de schoot van moeder aarde. Veilig, koesterend onder de sterren. Verbonden met de oer elementen: aarde, water, lucht en vuur. En het brengt in verbinding met wat is vanuit je diepe kern. Vraagt je er niet omheen maar vol in de ervaring te gaan

Hoe ziet de dag eruit?

Deze dag in de ervaren handen van Lise Schimmel.
We starten om 10:00. Onder het genot van koffie en thee spreken we in de cirkel onze intentie van de dag uit.
Daarna zullen we praktisch aan de slag gaan met het klaarmaken van de ceremonie.
Er moet hout gehakt worden, soep gekookt en de hut moet worden opgebouwd (dekens over het frame). De badkuip moet worden gevuld en wellicht wil je nog iets aan het altaar bij de hut toevoegen.

Als dat alles klaar is starten we de stenen ceremonie. Iedere steen gaat met een intentie op het vuur. Het zet de lijn van de ceremonie die dag verder uit. Dan gaat het vuur aan en maken wij tabakzakjes.
Als de vuurman/vrouw roept dat de stenen klaar zijn, gaan we de hut in. En begeleidt Lise je met de drums de ceremonie verder in.

Duur

Hoe lang de hut duurt is niet zo goed te zeggen. Tussen de 2 en de 4 uur maar geloof me, je hebt geen idee van tijd meer. Want je stapt in op een andere laag van deze aarde. De Dreaming Reality. Een realiteit die voorbij de materie gaat. Volgens Lise: “je spirit is er helemaal in thuis”.

Daarna eten we met elkaar en is er de mogelijkheid te blijven slapen.

data: vrijdag 29 April – zaterdag 30 April 2022
tijd: vrijdag 10 uur – tot zaterdag 11 uur
prijs: € 160
locatie: De Hobbitstee, Van Zijlweg 3, Wapserveen
watergieter: Lise Schimmel, begeleiding Annemiek Streng

aanmelden

meer informatie? mail of bel +316 21 55 35 86